Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjälgaskolan laddar för kvartsfinal i Vi i femman

/
  • John Johansson och Ebba Nyvall, längst fram i bild, är klassens representanter i den lokala kvartsfinalen till Vi i femman. På tisdag möter de Gärde Skola från Leksand.

På tisdag är det dags för femteklassarna i Mjälgaskolan att vara med i den lokala kvartsfinalen för Vi i femman i Dalarna. Motståndare i tävlingen blir Gärde skola från Leksand.

Annons

Tre Borlängeskolor tog sig till den lokala kvartsfinalen i Vi i femman i Dalarna. Förra veckan förlorade Kyrkskolan mot Sörviks skola med 19-17. Nu på tisdag är det Mjälgaskolans tur att tävla om de sista platserna i den lokala semifinalen. Motståndare blir Gärde skola från Leksand som kommer att få tävla på hemmaplan.

– Gärde skola blir ett tufft motstånd, jag tror de har tränat lite mer än vad vi har, säger femteklassaren John Johansson, Mjälgaskolan.

John Johansson kommer att vara klassrepresentant i tävlingen tillsammans med Ebba Nyvall. De fick bäst resultat på uttagningsprovet och kommer att få representera klassen i den lokala kvartsfinalen som sänds i radio nu på tisdag.

– Lite nervösa är vi, men det ska bli kul. Det svåraste blir att prata i radio, det är lite läskigt, säger John Johansson.

Men klasskompisen Ebba Nyvall känner stor förväntan. Inför tävlingen på tisdag har de fokuserat på samhällskunskap och tittat på nyhetsprogrammet Lilla aktuellt Skola.

– Jag tror det kommer att gå bra, vi har övat mycket och kollat på Lilla aktuellt. Det varit jättebra träning för då har de tagit en hel veckas nyheter och tryckt ihop det till en kvart. Det är lätt att förstå, säger Ebba.

För klassföreståndaren Kia Bergeå är det fjärde gången hennes klass är med i Vi i femman.

– Jag har varit med 3 gånger tidigare under mina 30 år som lärare och den här gången har barnen fått träna på själva tävlingssituationen. Att få frågor, prata ihop sig och ge snabba svar, säger klassföreståndaren Kia Bergeå.

Kvartsfinalen mellan Mjälgaskolan och Gärde skola sänds i P4 Dalarna nu på tisdag med start klockan 17.00.

Mer läsning

Annons