Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlemsutställning startar Ssab:s konstår

/
  • Lena Sundin med några av de keramikföremål hon visar upp vid utställningen.
  • Såväl akrylmålningar som fotografier finns med i den medlemsutställning som Ssab:s Konstsektion nu arrangerar vid Blå Lågan.

Nu har Konstsektionen vid Ssab Tunnplåt ställt till det igen.
Detta i form av en utställning vid Blå Lågan där sektionens egna medlemmar ställer ut sina alster.
– Det är lite roligt att visa arbetskamraterna vad jag gör på min fritid, säger Lena Sundin som visar upp egentillverkad keramik

Annons

För tredje året i rad arrangerar konstsektionen vid järnverket en utställning där det är de egna medlemmarnas konstnärliga produktivitet som ställs i fokus. I år har man lockat sex kvinnor att under de två kommande veckorna visa prov på vad de skapat.

Årets medlemsutställning innehåller dessutom en större bredd än tidigare år.

– Tidigare har det mest handlat om akryl- och akvarellmålningar, men i år har vi fått med såväl keramik som fotografier också och det känns roligt, menar Anna Östlund, ordförande i Konstsektionen.

En av de anställda som deltar i utställningen är Lena Sundin. Hon har deltagit även tidigare, men i år ställer hon för första gången ut sina egenhändigt producerade keramikföremål.

– Jag arbetar vid kontoret här i Ssab, men på fritiden har jag har alltid sysslat med någon form av skapande, t ex sömnad, handarbete, keramik eller målning. Att få ställa ut här spå sin egen arbetsplats är ju ett kul sätt att visa vad man gör på sin fritid. Att arbeta med keramik är också väldigt roligt, men det är också mycket svårare än man tror säger hon.

Förutom Lena Sundin deltar också Carin Eriksson, AnnMari von Zeipel, Karin Hoppe Storck, Helene Strand och Anna Östlund i utställningen som pågår januari månad ut.

– I februari drar vårt verksamhetsår sedan i gång på allvar med bl a utställningar av flera etablerade konstnärer som t ex Jörg Jeschke, Ingmarie Utbys, Gösta Backlund och Agneta Borgström. I april blir det även en fotoutställning av Pär K Olsson som med kamerans hjälp dokumenterat den stora investering Ssab gjort i Borlänge de senaste åren, avslutar Anna Östlund.

Mer läsning

Annons