Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Bulgarien i sikte

/
  • Fullsatt avgång. Första charterflyget mot Bulgarien avgick på onsdagskvällen och var fullsatt.
  • Reser bekvämt. Raija och Martti Uhlbäck från Borlänge fanns med på den första avgången mot Bulgarien. – Väldigt bekvämt att kunna resa direkt från Dala Airport, tyckte de.

Annons

Vid 18-tiden på onsdagskvällen lyfte det första charterflyget med destination Bulgarien från Dala Airport. Intresset för denna möjlighet att snabbt och enkelt komma till en solig strand hade också anammats av många. Avgången var helt fullbokad och totalt 175 passagerare klev ombord en Airbus 320 från flygbolaget Balkan holiday för att några timmar senare vandra om kring vid Svarta havets stränder.

Två av de som tagit chansen var Raija och Martti Uhlbäck från Borlänge. De bestämde sig på stående fot när det såg möjligheten att få resa från Dala Airport.

- Vi ringde direkt och bokade biljetter. det är ju så skönt att kunna resa från Borlänge och sedan landa här hemma vid hemkomsten. Mycket bekvämare än att krångla med att ta sig till Arlanda eller andra flygplatser, menade de.

Dom skulle åka till bulgariska semesterorten Sunny beach vid Svarta havet. En plats de såg fram emot att besöka.

- Vi har hört mycket positivt om Sunny beach så det ska bli roligt att själv få se hur det är där, tillade Raija som hoppas att charterflyget från Dala Airport håller i sig.

- Verkligen. Jag tror och hoppas att resandet härifrån blir en succé, säger hon.

Nöjd med intresset för de nya avgångarna var också flygplatschefen Stefan Carlsson.

- från flygplatsens sida är vi givetvis glada över att dalfolket tagit till sig årets nyhet och passar på att få några dagar skön ledighet. Resorna till Bulgarien återupptas i augusti och september med ytterligare fyra flighter. Under perioden juni-augusti kommer vi dessutom att kunna erbjuda charterflyg till Antalya i Turkiet, avslutar han.

Mer läsning

Annons