Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maserhallen får nytt golv

/
  • Dags för byte. Nu rivs det nedslitna sportgolvet i Maserhallens A-hall ut och ersätts med nytt. – B-hallens golv byts till vintern, förklarar Anette Nohrén, verksamhetsansvarig vid Maserhallen.  Foto: Johan Larsson

Annons

Det har länge grymtats och suckats över golven i Maserhallens A- och B-hallar. De bägge sporthallarnas golv har länge varit i dåligt skick vilket såväl ökat olycksrisken för de aktiva som försvårat städningen.

Men snart är det ett minne blott. I dagarna har arbetet med att riva ut plastmattan från A-hallen inletts. Därefter ska ett nytt plastgolv gjutas på hallens betongunderlag.

Precis som tidighare kommer hallen att vara en multihall vilket innebär att golvet förses med linjemarkeringar för flera sporter.

- Det kommer att linjeras för i princip samtliga förekommande sporter. Samtidigt ska man nu också bila en ränna i betongen i vilken elkablar till hallens nya sekretariat kan dras, berättar Anette Nohrén, verksamhetsansvarig vid Medley i Maserhallen.

Hon räknar med att A-hallens nya golv ska vara färdigt i slutet av juli, början på augusti.

- Vecka 31 är det sagt att arvbetet där ska vara slutfört. Därefter återstår B-hallen som sannolikt inte kommer att åtgärdas förrän under kommande vinter.

I fritidsnämndens budget för i år har det anslagits 450 000 kronor till golvbytet i A-hallen. Dock har nämnden och maserhallens ägare Hushagen AB enats om att Hushagen lånar pengar till bägge de nya hallgolven och att de uppkomna kostnaderna sedan regleras i hyresavtalet.

Därigenom har fritidsnämnden kunnat få loss 120 000 kronor som kan läggas på investeringar vid Borlänge ishall.

Mer läsning

Annons