Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation för skolan i Torsång

/

Föräldrar till barnen på Torsångs skola kräver svar på skolfrågan och ordnar en aktion på fredag. I samband med Torsångsdagen kommer alla som vill kunna tända marschaller vid Torsångs skola.

Annons

–Vi vill att så många som möjligt ska komma och tända en marschall för skolan, så att den lyser upp igen. Alla vill ju ha tillbaka barnen hit, säger Sara Olsson på Torsångs cafè.

Aktionen på fredag kommer bli av det lugnare slaget, med tända ljus och någon typ av insamling, men frågan om var skolmodulen ska byggas är något som engagerar många. Genom att samla så många som möjligt vill föräldrarna till barnen i Torsång visa politikerna att de kräver att bygget görs där. Att Ornäs kommer upp som ett alternativt ställe att bygga på ser inte föräldrarna som någon bra idé:

– Vi förstår inte varför de skulle vilja bygga skolmodulen i Ornäs. De säger att det beror på kostnaderna, men i Ornäs måste de även lägga pengar på en helt ny parkering, säger Johanna Lindström, förälder till ett barn på Torsångs skola.

Det föräldrarna kräver är att politikerna snarast tar ett beslut om skolmodulen och att den hamnar i Torsång. Tidigare har de gjort en namninsamling som dock inte lett någonstans.

Under Torsångsdagen på fredag kommer det hända flera saker i området. De som tar sig dit kommer bland annat få se ett luciatåg och vem som blir utsedd till årets Torsångsbo.

Mer läsning

Annons