Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Många undrar när solen kommer"

/
  • Yngsta spelaren? Kanske är ettårige Helmer Almetun-Lantz Sportfältets yngsta fotbollsspelare den här veckan. Än dröjer det nog några år innan han kan börja träna med något lag så tills vidare nöjer han sig med att titta på när hans syster Elvira Almetun-Lantz spelar.  Foto: Jan Dalevall
  • Ger allt. Det gäller att ta i med alla krafter för att rå på motspelarna under Dalecarlia cup. Sportfältet vimlar av fotbollsspelare, tränare, släktingar och funktionärer. I expeditionen har man fullt upp med att besvara frågor om hur laguppställningar ser ut, var man fyller på vattenflaskor samt var spelarlistor, matbiljetter och toaletter finns. Många undrar när solen kommer, men det kan nog bara vädergudarna svara på.  Foto: Jan Dalevall

Annons

Under cupens första dag var det en hel del människor som tog sig ner till expeditionen för att ställa frågor. Många undrar var man kan få tag i matbiljetter, hur laguppställningar ser ut, var spelarlistor finns, vilken färg motståndarna har på matchkläderna och så vidare.

- Det är många praktiska frågor så här i början, men det lägger sig under veckan. Så det är mest hektiskt i dag, förklarar Helena Uhlbäck.

Tillsammans med ett tiotal andra hjälper hon besökarna att hitta det de söker. Många undrar var toaletterna ligger, var man fyller på vattenflaskor och när affärerna öppnar. De som arbetar i expeditionen har en hel del frågor att besvara, men när solen kommer, det vet bara vädergudarna.

Mer läsning

Annons