Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklare siar om huspriserna

/
  • Det är framför allt priset på villor som fastighetsmäklaren Joakim Karlsson tror kommer stå stilla nästa år. Bostadsrätterna tror han däremot blir dyrare,

Priset på villor står stilla i Borlänge under 2012, medan bostadsrätterna blir dyrare. Det tror Joakim Karlsson, fastighetsmäklare vid Fastighetsbyrån i Borlänge.
– Fler yngre väljer att stanna kvar i Borlänge när möjligheterna till jobb ökar, säger han.

Annons

Borlänges mäklare tror att bostadspriserna kommer att vara oförändrade under 2012. Joakim Karlsson, fastighetsmäklare vid Fastighetsbyrån i Borlänge, säger att anledningen till tron på stillstående priser är den goda tillväxten som finns i Borlänge.

– Tillväxten i Borlänge är bra både vad gäller nyetableringar av företag, till exempel Ikea, och personer som väljer att bosätta sig här. Allt det för med sig en positiv utveckling av bostadsmarknaden.

Det är framför allt priset på villor som Joakim Karlsson tror kommer stå stilla nästa år. Bostadsrätterna tror han däremot blir dyrare, då dessa är populära investeringar hos yngre människor.

– Fler yngre väljer att stanna kvar i Borlänge och köpa bostad i stället för att söka sig till andra städer, just för att den goda tillväxten här ger dem möjligheter till jobb.

Det är enligt Joakim Karlsson främst Borlängebor som köper bostad i Borlänge, men han märker även att folk utanför Dalarna söker sig till kommunen.

– Jag tror att det beror på att det finns en tilltro till Borlänge. Det känns som att man tror på tillväxt här, och det gör att företag väljer att placera sig här.

Det är ingen hemlighet att det är läget som avgör var man letar bostad. I Borlänge har Joakim Karlsson märkt att många köper bostad i närheten av skolorna, till exempel i Ornäs som har en nyöppnad skola.

Joakim Karlsson tycker att bostadsmarknaden ser bra ut i kommunen men skulle ändå gärna se förbättringar, framför allt när det gäller äldreboenden. Han menar att bristen på äldreboenden gör att många äldre som fortfarande bor i sina hem och som har svårt att röra sig, blir stillasittande i sina bostäder.

– Äldre människor som väljer att köpa lägenhet får också problem, eftersom det finns ett begränsat antal hus med hiss. Jag hade önskat att det fanns fler alternativ till äldreboenden, säger han.

Mer läsning

Annons