Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lugnare valborgsmässofirande än vanligt"

/
  • Ovanligt lugnt. Nattvandrarna Mona Hantzmann, Magnus Helldén och Anna-Karin Nyström upplevde ett ovanligt lugnt valborgsmässofirande. Polisens och kommunens satsningar gav resultat.

Annons

Polisen var väl förberedd inför årets valborgsmässofirande. Förutom de vanliga patrullerna var extra styrkor inkallade för att enbart koncentrera sig på detta.

Kommunen var också väl rustad med närmare 30 ungdomsarbetare ute på kvällen och natten. Det handlade om bland annat fältfritidsledare, fritidsgårdspersonal, skolpersonal och anställda på socialförvaltningen.

Och satsningen gav resultat.

- Det har varit ovanligt lite ungdomar ute. Det gäller hela kommunen, säger Mona Hantzmann, Gylle skola, en av alla ungdomsarbetare som patrullerade runt om i kommunen under kvällen och natten.

- Även om det förekommit en del bråk och slagsmål har det varit ovanligt lugnt.

Tillsammans med bland andra Anna-Karin Nyström och Magnus Helldén tillbringade hon den mesta av tiden på Tunaåstrand, den plats som man befarat skulle bli värst utsatt för ungdomsfylleriet.

- Att det blev känt att polisen skulle vara ute har nog haft stor påverkan. Den har varit väldigt aktiv och hällt ut ungdomarnas öl och sprit, säger Mona Hantzmann.

- Polisen ska ha en stor eloge. Och jag hoppas på en liknande satsning till skolavslutningen.

Hon tycker också att det märks att kommunen satsar på ungdomen.

- Borlänge ska inte vara värst. Och det var vi inte nu. Det känns bra.

Mer läsning

Annons