Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn midsommarhelg i Borlänge

Annons

Vid lunchtiden på midsommarafton inträffade den första bilolyckan i Borlänge. Det var på riksväg 70, utanför Coop, som fyra bilar krockade lätt med varandra i en bilkö. Ingen person behövdes föras till lasarett men en av förarna säger att han fått ryggsmärta av krocken.

Den andra bilolyckan var en singelolycka som inträffade strax efter klockan 14 på midsommardagen, även den på riksväg 70, i Gimsbärke. Bilen kom av någon okänd anledning över på fel sida av vägen och körde därefter ner i diket. De tre personerna som fanns i bilen fördes med ambulans till Falu lasarett. Hur allvarligt skadade personerna var är okänt.

Utöver bilolyckorna har ett par misshandlar rapporterats, en man misstänks för att ha fyllekört på en minicross, och några personer har kört utan giltiga körkort. Under helgen omhändertogs även fyra personer för lagen om omhändertagande av berusade personer. En förklaring till att helgen varit lugn i Borlänge är att folk åker bort.

- Det är inte så mycket midsommarfirande i Borlänge. Det är många som brukar åka bort över midsommar. Bland annat i Säterdalen har det varit mycket folk i år, säger Kent Lind, vakthavande befäl.

Carina Tenn, polisen Borlänge, tror även att det dåliga vädret kan ha spelat roll för den lugna midsommarhelgen.

Mer läsning

Annons