Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt granen göra nytta

/
  • Ove Täkte från Lions Club Borlänge hoppas att så många Borlängebor som möjligt låter Lions ta hand om bortforslandet av så många julgranar som möjligt.

Även i år ser Lions Club till att Borlängeborna slipper böka med torra och barrande julgranar.
– För några tior tar vi hand om granen och alla pengar går oavkortat till hjälpverksamhet, förklarar Ove Täkte i Lions Club Borlänge.

Annons

Efter 2010 års julfirande beslutade sig Lions Club i Borlänge för att hjälpa folk att bli av med sina gamla och barrande granar. Så också i år.

Tanken är att man för en mindre penning tar hand om julgranen och frakta den till tippen så att granägaren själv skulle slippa utföra denna aningen bökiga och tidskrävande syssla.

– Förra årets var dock lite av ett prövoår och det hela gick väl i alla fall hyfsat bra. Till i år hoppas vi att folk är mera medvetna om vår service och låter oss ta hand om granen, förklarar Ove Täkte.

Under måndagen den 9 januari (kl 17-19) och lördagen den 14 januari (kl 14-16) kommer Lions graninsamlare att finnas på plats vid Gylletorget, Mjälgaskolan, Dagnyhusen, Ica Trumpeten samt vid Kvarnforsplan. Dit kan man komma med sin uttjänta gamla gran och 40 kr kostar det att lämna den. Den som istället vill ha den hämtad kan kontakta Lions (tfn 070-5468250) som hämtar granar såväl i dag 3 januari som den 10 januari. Priset för hämtning är 80 kr per gran och helst bör man ringa senast kvällen före hämtning ska ske.

Granpengarna går sedan oavkortat till Lions lokala hjälpverksamhet här i Borlänge.

– Vartenda öre går dit. Nödställda och behövande Borlängebor har sedan möjlighet att ansöka om bidrag från oss så nyttan av granpengarna stannar faktiskt här i Borlänge, betonar Ove Täkte.

De gamla julgranarna fraktas å sin sida till tippen där de flisas upp så att även de till sist kommer Borlängeborna till del genom återvinning.

Mer läsning

Annons