Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa passköer hos polisen

/
  • Köbildning. Utanför polisstationen är det ofta kö innan de öppnat. Mycket tack vare för att folk behöver ett nyss pass inför semesterresan.  Foto: Johan Larsson

Annons

Många söker pass nu. På morgonen innan polisstationen öppnar är det ofta kö utanför dörren. Hur många som varje dag ansöker om pass är svårt att säga, enlig Erik Gatu, men de som fixar med passen har fullt upp.

- Det är fler som söker på sommaren. Det kanske beror på att folk har semester och tid över, säger Erik Gatu, tillförordnad samordningschef för polisen i Borlänge.

Mest folk är det när stationen öppnar, efter lunch och på eftermiddagen nära stängning. Vid tio, halv elvatiden är det oftast minst folk om de hunnit arbeta av morgonkön.

- Ett råd är att, ser man på vintern att passet håller på att gå ut så fixa det då. Man besparar sig själv mycket väntetid och belastningen minskar här, säger Erik Gatu.

Samtidigt förstår han att det kanske inte är alla som har koll på när passet går ut inte kollar upp det förrän man ska ut och åka.

- Jag kom på för ett tag sedan att jag var tvungen att ha ett nytt pass. Jag ska åka utomlands i augusti och sedan kanske jag behöver det i jobbet, säger Lars Hofflin.

Mer läsning

Annons