Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor drogade i Mellstaparken

/

Annons

Det är en vecka sedan det hände. Den medelålders kvinnan besökte på torsdagskvällen tillsammans med en släkting Mellstaparken i Borlänge, för att delta vid premiären av det populära sommararrangemanget "Kul i juli".

Men det blev allt annat än en kul kväll i juli.

För kvinnan kunde den ha slutat i tragedi.

I serveringslokalen beställde hon vin och slog sig ner vid ett bord. Kort senare hände det.

- Jag vinkade till en arbetskamrat. Det är det sista jag minns, säger hon.

För kvinnan blev det sedan vad hon beskriver som "helt svart". Hon föll ihop, slog sig och i sina försök att resa sig upp trampade hon sönder sina egna fötter.

Men just då kände hon det inte. Och hon var heller inte medveten om vad hon gjorde.

Att hon sedan tappade kontrollen över sin kropp medan talet fortfarande var glasklart, är ett händelseförlopp som hon fått berättat för sig. Hon ska också ha uppträtt aggressivt mot människor som försökt hjälpa henne.

- Jag minns ingenting av det här och det känns otäckt, säger hon.

Människor som hjälpte kvinnan hem den kvällen såg att det inte var av berusning som hon var redlös. Och efteråt har kvinnan själv insett vad som måste ha hänt.

- Jag blev drogad. Någon måste ha lagt någonting i mitt vinglas, säger hon.

Och hon är inte den första som drabbas. Enligt uppgifter till tidningen har ytterligare tre medelålders kvinnor utsatts för samma sak under besök i just Mellstaparken. Två av fallen ska dock ha hänt vid tidigare arrangemang i parken.

- Jag förstår inte varför någon gör så. Det hade kunnat sluta riktigt illa, säger den nu drabbade kvinnan.

Som hade tur.

Den som lade drogen i glaset såg till att offret blev helt utslagen. Hade kvinnan också medicinerat på grund av exempelvis högt blodtryck eller andra sjukdomar hade det kunnat sluta med döden.

- Att jag är frisk visste ju inte den som gjorde det här. Att veta att någon leker med döden på det viset känns oerhört obehagligt, säger kvinnan.

Polisen har nu underrättats om det inträffade.

- Det är alltid svårt att utreda sådana här händelser men det är bra för oss att veta, i fall att det händer igen, säger Jan Barck, chef vid polisens utredningsrotel i Borlänge.

Mer läsning

Annons