Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsvedens Skola till kvartsfinal

/
  • Tävlingen mellan Kvarnsvedens Skola och Aspebodaskolan är den sista lokala kvartsfinalen innan semifinalen drar i gång nästa vecka.
  • Lukas Hagberg och Agnes Hill kommer att representera Kvarnsvedens Skola klass 5A i kvartsfinalen i Vi i femman. Motståndare blir Aspeboda skola från Falun.

Tre Borlängeskolor tog sig till de lokala kvartsfinalerna i Vi i femman. Sist ut är Kvarnsvedens skola klass 5A som möter femteklassarna från Aspebodaskolan i dag.

Annons

Sen eftermiddag är det dags för Kvarnsvedens Skola Klass 5A att tävla om de sista platserna i den lokala semifinalen för Vi i femman i Dalarna. Kvarnsveden kommer att få tävla på hemmaplan och motståndare i tävlingen blir Aspebodaskolan från Falun.

– Jag tror det kommer att vara ganska jämnt mellan oss och Aspebodaskolan. Men jag tror nog att vi vinner. Om vi vinner hela tävlingen så ska vi i alla fall åka på klassresa, säger femteklassaren Agnes Hill, Kvarnsvedens skola

Agnes fick högst resultat på uttagningsprovet till Vi i femman och kommer att representera klassen i tävlingen tillsammans med Lukas Hagberg. Inför tävlingen på torsdag har Agnes och Lukas jobbat mycket med nutidsfrågor, men framförallt har de följt med i nyhetsflödet.

– Vi har läst tidningen så ofta vi kan och lyssnat på radionyheterna, och sen har vi också lyssnat på när de andra skolorna har varit med och tävlat i Vi i femman, säger Lukas Hagberg.

Kvartsfinalen mellan Kvarnsvedens Skola och Aspebodaskolan blir den sista tävlingen innan den lokala semifinalen drar igång nästa vecka. Totalt kommer fyra skolor från Dalarna att tävla om en finalplats i Vi i femman i Dalarna. Förra veckan förlorade Kyrkskolan mot Sörviks Skola och i tisdags förlorade Mjälgaskolan mot Gärde Skola. Om Kvarnsveden vinner nu på torsdag kommer de ett steg närmare den nationella finalen som sänds i SVT Barnkanalen. Men klassföreståndaren Tina Skillinghaug vill inte pressa barnen för mycket.

– Jag tycker att de har varit jätteduktiga. Jag har mest försökt att peppa dem inför tävlingen. Jag vill att de ska se det hela som något kul och att de har roligt under tiden, säger Tina Skillinghaug.

Kvartsfinalen mellan Kvarnsvedens Skola klass 5A och Aspebodaskolan börjar klockan 17.00 och sänds i P4 Dalarna.

Mer läsning

Annons