Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismöten om barnomsorgen

Annons

Igår hölls krismöten på kommunen efter att barnomsorgskön växt till 100 barn.

Ansvariga talar om en akut kris.

Den första insatsen blir enligt Kenneth Persson överinskrivningar i Skräddarbacksområdet. Något som ska ge mellan 12 och 15 barn en plats. Saken ska först förhandlas och avsikten är att platserna ska vara tillgängliga den 1 april.

När det blir fler barn på nuvarande avdelningar är avsikten också att förstärka med mer personal, så att det inte blir fler barn per anställd.

Kenneth Persson säger att en del föräldrar kommer att få åka en bit för att lämna sina barn. Han har haft kontakt med föräldrar i Ornäs som är beredda att åka till Skräddarbacken bara de får en plats.

Detta räcker dock inte. Kön är mycket längre än så. Bristen på hantverkare gör att det är svårigheter att färdigställa andra lokaler som är tänkta för barnomsorg.

Till sommaren ska dock både Mats Knuts skola och Fyrklövern stå färdiga att ta emot barn. I augusti frigörs också ett stort antal platser.

– Men det hjälper inte dem som behöver en plats idag, som Kenneth Persson konstaterar.

När Mats Knuts är klar är tanken att flytta de ”extra barnen” i Skräddarbacken dit. Mycket tyder också på att Sockenskolan ska användas för barnomsorg. Det är i alla fall Perssons linje, även om andra krafter verkar för en annan verksamhet där.

– Det pågår diskussioner och förberedelser. Vi har Sockenskolan i bakfickan. Vi lär ha den för förskoleverksamhet.

Mer läsning

Annons