Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver utredning om Maserhallen

Annons

Före nyår slog facken larm om brister i Maserhallen. I januari gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion och i slutet av mars ett uppföljande besök.

Vid inspektionen framkom akuta brister som eftersatt städning, trasig sarg, reglade utrymningsvägar och brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Arbetsmiljöverket konstaterar att det som är akut nu har åtgärdats.

Men det räcker inte. Kommunen måste även utarbeta rutiner för städning, rengöring och underhåll av lokaler och idrottsmateriel i Maserhallen. En undersökning måste också göras av den fysiska arbetsmiljön och en bedömning av vilka risker för ohälsa och olycksfall som den kan innebära.

Senast den 28 juni ska detta arbete vara klart och redovisas till verket. Annars hotas kommunen av ett vite på 20 000 kronor.

Arbetet med rutinerna ska enligt uppgifter till verket vara påbörjat, dock inte avslutat. Någon riskbedömning har arbetsmiljöverket inte sett till.

De brister som framkommer i det stundande arbetet ska åtgärdas omgående. När det gäller de eventuella brister som inte kan åtgärdas direkt så ska en handlingsplan tas fram.

Mer läsning

Annons