Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstutställning på Folkets hus

/
  • Utställning. Kulturarbetarnas socialdemokratiska förening väcks till liv igen. En utställning görs till helgen, där bland annat Anders Björnhager (i mitten) är en av utställarna. Med på bilden är också Kerstin Naucler och Kjell Tollsten.

Annons

– Vi har dessutom årsmöte på söndag, så på det här viset hoppas vi locka lite folk dit, säger sekreteraren i föreningen, Kerstin Naucler.

Förutom Björnhager kommer också Ingrid Eriksson, Tomas Holst, Britt Larsson, Margot Holst och Staffan Lindh ställa ut sina verk.

Kulturarbetarnas socialdemokratiska förening har under några år legat i träda, men 2005 rullades den i gång igen och har nu kommit en bit på vägen.

– Jag tycker vi har åstadkommit en hel del hittills. Men det är mycket arbete kvar för att allt ska fungera, säger Naucler.

Föreningen har i dag 60 medlemmar, och styrelsen består av ordföranden Margot Holst, vice ordförande Anders Björnhager, kassören Roger Henniger och sekreteraren Kerstin Naucler.

Vad är ert huvudsyfte?

– Att försöka bibehålla den skattebetalande kulturen, såsom avgiftsfritt bibliotek, muséer och liknande.

– Det är viktigt att barn från tidig ålder upptäcker att kulturen är en viktig del av vår vardag, säger Anders Björnhager.

Utställningen håller på under lördag och söndag.

Mer läsning

Annons