Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen riskerar vite

Annons

Tidningen skrev redan förra året om situationen i Maserhallen. Både elever, lärare och idrottsutövare var då eniga om att hallen förföll och inte var någon bra miljö att vistas i.

Efter att lärarorganisationernas skyddsombud slog larm i december har Arbetsmiljöverket gjort två inspektioner på plats.

Vid första inspektionen den 16 januari framkom en rad akuta brister som eftersatt städning, trasigt golv och sarg samt reglade utrymningsvägar. Dessutom noterade verket att det inte fanns några städrutiner och att det fanns brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet.

Vid det andra besöket den 27 mars konstaterade Arbetsmiljöverket att de akuta bristerna blivit åtgärdade och att arbetet med rutiner för städning, rengöring och underhåll påbörjats men ännu inte färdigställts. Ingen undersökning eller riskbedömning av arbetsmiljöförhållandena hade genomförts.

Därför förelägger nu verket kommunen att utarbeta städ- och underhållsrutiner. Dessutom ska den fysiska arbetsmiljön undersökas och riskbedömas. För de brister som inte kan åtgärdas omedelbart ska en handlingsplan upprättas. Före den 28 juni måste arbetet vara gjort, annars tvingas kommunen betala ett vite på 20 000 kronor.

Mer läsning

Annons