Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med ny gymnasiechef

/

Annons

Pär Jerfström är idag chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Hofors kommun. Han har ett förflutet inom det militära och var major vid I13 i Falun fram till år 2000.

- Det känns som det var länge sedan nu.

De sju senaste åren har han pendlat från bostaden i Falun till arbetet i Hofors. Nu får han pendla åt andra hållet.

- Det blir lite kortare och kommunikationerna är bättre. Det känns bra.

Han ser fram emot jobbet:

- Det ska bli roligt. Ett spännande uppdrag. Jag vet inte än så mycket om hur läget är i Borlänge. Men de människor jag har träffat har det varit bra samtal med. Det genererar en positiv känsla.

Kommunen har under en längre tid sökt förvaltningschef för gymnasieskolan, i och med att Jerfström tackat ja är rekryteringen i hamn. Vid sidan av arbetet är idrott ett stort intresse för Borlänge-Säters nya gymnasiechef. Inte minst då bandy. I fem år tränade Jerfström Sandvikens AIK:s damlag. De tre senaste säsongerna har han varit tränare för Karlsbyheden.

Naturligtvis såg han bandyfinalen i TV i söndags. En final som Hammarby förlorade mot Edsbyn, efter att ha haft ledningen med 3-0:

- Man lider med Hammarby.

Han börjar förmodligen det nya jobbet i Borlänge efter semesterperioden. Han har tre månaders uppsägningstid från anställningen i Hofors, och sedan väntar semester.

Fakta Pär Jerfström

  • Ålder: 41 år.
  • Bor: Falun.
  • Familj: Hustrun Marie och två barn.
  • Intressen: Idrott. Trädgård.
  • Aktuell: Anställs som gymnasieskolans förvaltningschef.

Mer läsning

Annons