Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kedja stänger tolv butiker – försvinner från Norra Backa

60 tjänster uppges försvinna när kedjan – på grund av ekonomiska bekymmer – stänger tolv av sina varuhus i landet. En av dem är Sova-butiken på Norra Backa i Borlänge.

Annons
En bild tagen i slutet av mars 2014 då Sova slog upp dörrarna i Borlänge.

I slutet av sommaren inleddes en rekonstruktion av sängvaruhuset Sova – detta efter egen begäran. Orsaken uppgavs, enligt Expressen, vara att förändrade villkor med en leverantör skapade pengabrist.

Nu meddelar företaget att de, efter en fördjupat finansiell analys av bolagets verksamhet och butiksnät, beslutat att stänga tolv helägda butiker samt två outletbutiker – butiker som enligt Sova har omkring 50 procent lägre kundtillströmning jämfört med övriga butiker.

En av dem är butiken på Norra Backa i Borlänge.

Enligt Expressen försvinner totalt 60 tjänster från de tolv varuhusen. Hur många i personalen som kommer tvingas gå är oklart.

- Som många andra inom detaljhandeln har vår bransch genomgått en stor förändring med förändrade köpbeteenden. Vi ser en ökad efterfrågan på sängspecialister, samtidigt som en del av försäljningen har flyttat ut på nätet. Sova har tagit fram en strategi som balanserar försäljning i fysisk butik och försäljning via nätet. Vi avser nu att koncentrera försäljningen till de butiker våra kunder besöker mest, säger Magnus Lunderquist, talesperson för Sova, i ett pressmeddelande.

Sova meddelar att berörda medarbetare har informerats.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons