Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känd idrottsprofil knarkåtalad

Annons

För drygt två år sedan dömdes den tidigare elitidrottsmannen i Borlänge för grov stöld och två fall av narkotikabrott.

Han dömdes för ett inbrott i ett fritidshus i Gagnef i slutet av november 2004. En kamrat hjälpte till vid inbrottet där männen fick med sig bland annat ett luftgevär, rengöringssats för jaktvapen, ett pärlhalsband, tre knivar, en tennskål och ett bankhäfte.

Idrottsmannen hade då med sig en tablett som är narkotika och hade amfetamin och cannabis i blodet.

När polisen gjorde husrannsakan i mannens bostad i Borlänge hittades drygt elva gram kokain i ett cigarettpaket och en snusdosa. I köksskåpet fanns 0,61 gram heroin och på andra ställen i lägenhet anträffads sammanlagt 21,44 gram cannabis. I en byrå i sovrummet hittades en mindre bit hasch.

Polisen hittade också försäljningspåsar på olika platser.

Vid förhör förklarade den tidigare elitidrottsmannen att han inte hade en aning om hur det kunde finnas narkotika i lägenheten.

Han dömdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. En påföljd som motsvarade fängelse i ett år och två månader. Om Falu tingsrätt valt att döma till ett frihetsberövande straff.

Vårdplanen misslyckades och nu är 31-åringen åtalad för ringa narkotikabrott. Den 12 december stannade en polispatrull och tog med mannen för kroppsbesiktning. Blodprovet visade att det fanns rester av amfetamin i hans kropp.

31-åringen nekar till misstankarna om ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons