Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan du slå den här snögubben?

/
  • Jimmi Dorado har byggt Borlänges förmodligen största snögubbe tillsammans med sina barn Smilla och Leon.

Borlänges förmodligen högsta snögubbe mäter 2,20 meter. Nu utmanar Jimmi Dorado Borlängeborna att toppa hans rekord.
– Den var otroligt tung att bygga, men jag är nöjd, säger han.

Annons

Jimmi Dorado har byggt Borlänges högsta snögubbe. I torsdags kväll reste han den 2,20 meter höga snöbesten tillsammans med sina barn och barnens kusiner utanför bostaden på Byängesvägen.

– Målet var att den skulle bli hög. Den gick fort att bygga, det tog cirka en halvtimme. Det svåra var att få upp de stora snöbollarna på varandra, berättar han.

Snögubben består av fyra stora snöklot som Jimmi Dorado har rullat tillsammans med sina barn. För att få upp de tunga bollarna på varandra, använde han sig av plankor som han lutade mot snögubben. På så sätt kunde han rulla upp kloten på plats.

– Det var otroligt tungt, särskilt den andra bollen. Men det var roligt också, det handlar om att ha kul och leka med sina barn.

Till sin hjälp hade han barnen Smilla, sju år, och Leon, fem år. De båda syskonen är överens om att det känns roligt att ha stadens troligtvis största snögubbe utanför sitt hus.

– Vi hjälpte pappa att rulla snöbollarna, säger Smilla och ler.

Jimmi Dorado och hans familj brukar bygga snögubbar varje år, men det här är första gången snögubben blev längre än han själv.

Han känner sig lite orolig över att snögubben ska smälta bort när plusgraderna börjar komma, men han hoppas ändå att Borlängeborna ska anta utmaningen och försöka bygga en ännu större snögubbe.

– Jag tror det kan finnas många som vill tävla med mig. Jag känner mig nöjd med vår snögubbe, den blev hur bra som helst. Den skulle ha haft en hatt dock, säger han och blickar upp mot den stora snövarelsen.

Mer läsning

Annons