Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla bassänger på grund av elfel

/
  • Badar sig varma. Johan Lingblom och hans son Ture Lingblom från Gävle passar på att besöka Aqua Nova när de spenderar sin lediga tid i sommarstugan i Dala Järna.  Foto: Janne Eriksson
  • Elfel på Aqua Nova. Ett elskåp brann och därför är det inte lika varm i vattnet som det brukar, omklädningsrummen är mörka och två bassänger har stängts av. Ändå är det många som besöker badhuset.  Foto: Janne Eriksson
  • Lite frusna. Maral Khodadad och Elin Annerberg tycker att det är lite kallt i bassängerna. Men man vänjer sig, menar Elin Annerberg.  Foto: Janne Eriksson

Annons

- Ska ni följa med in i mörkret? undrar Eva Nordin på Aqua Nova och ler.

Ja, det är lite mörkt men det har personalen åtgärdat genom att ställa ut ficklampor i omklädningsrummen. Vattnet i duscharna är kallt och bassängerna i Aqua Nova håller inte mellan 30 och 34 grader som de brukar. Det är bara 25 grader i vågbassängen och 22 grader vid barnäventyret.

Men det är ju varmare än sjön i alla fall, menar de i receptionen. Och det ljumna vattnet i bassängerna verkar inte avskräcka de badsugna barnen som leker sig varma.

- Det är lagom varmt, säger fyraårige Ture Lingblom och springer iväg mot barnäventyret.

- Lite svalt är det väl för att vara ett äventyrsbad, menar hans pappa Johan Lingblom men tillägger att man inte tänker på det när man väl är i och badar.

Maral Khodadad och Elin Annerberg står och huttrar lite vid sidan av bassängen.

- Det är lite kallt, men man vänjer sig, säger Elin Annerberg.

Natten till i torsdags började det att brinna i ett elskåp på grund av att vatten hade läckt in. Räddningstjänsten släckte branden, men badhuset var stängt under torsdagsmorgonen eftersom giftig rök skulle ledas ut. Därefter började ett omfattande elarbete där elektrikerna bland annat har lånat saker från SSAB. I går anlände det elskåp som transporterats hit med expressbil från Göteborg.

- Varenda dag har man ju trott att "i dag blir det klart", så bara man fick se det där skåpet blev man ju glad, berättar Eva Nordin.

Förutom problemen med värme och lyse fungerar varken kassa, datorer eller hiss. Den 25 meter långa motionsbassängen är avstängd liksom undervisningsbassängen, eftersom reningen inte fungerar som den ska. När felet väl är fixat kommer det att ta cirka ett dygn att fylla upp vatten i de båda bassängerna. Elektrikerna tror att problemet snart kommer att vara åtgärdat. I går sattes nämligen det nya elskåpet upp och förhoppningsvis kommer det att vara både varmare och ljusare på Aqua Nova redan på onsdag eftermiddag.

Mer läsning

Annons