Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägsstyrelsen anställer tio personer

Annons

Järnvägsstyrelsen i Borlänge är en central förvaltningsmyndighet och utövar tillsyn över järnvägs-, spårvägs- och tunnelbanesystemet i Sverige.

Järnvägsstyrelsen, som har 55 anställda och håller till på Borganäsvägen, ska verka för en hög säkerhet i järnvägs-, spår- och tunnelbanesystemet och för en effektiv järnvägsmarknad med sund konkurrens.

Myndigheten ska nu anställa tio personer, varav åtta tjänster är helt nya. En är ett vikariat och en är en ersättningsrekrytering. Generaldirektör Ulf Lundin säger att man ska skapa ett gemensamt regelverk för den svenska järnvägen. Därför rekryteras fler medarbetare.

- Vi behöver dem. Uppgiften har vi haft hela tiden. Men den är betydligt större än vad vi förutsåg.

Detta faktum togs upp med regeringskansliet under förra sommaren och Lundin räknar med att myndigheten får pengar till utökningen i vårpropositionen. Lokalmässigt finns plats för den personal som anställs.

- För drygt ett år sedan hyrde vi till lokaler i det hus vi sitter i, delar av den gamla HM-butiken, berättar Ulf Lundin.

Järnvägsstyrelsen söker personal med speciell kompetens och bakgrund. Det handlar om jurister och olika typer av handläggare inom exempelvis infrateknik och tekniska system. Samtidigt finns en osäkerhet om myndigheten på sikt blir kvar i Borlänge. Trafikinspektionsutredningen är ute på remiss.

- Vi vet inte vår långsiktiga lokalisering. Det underlättar inte en sådan här rekrytering, säger Ulf Lundin.

Mer läsning

Annons