Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islamiska förbundet positivt till förslag om ny byggplats

/
  • Ali Hamad ser positivt på det senaste förslaget. Han menar att placeringen vid Hagakyrkan är bra för integrationen i Borlänge.

Islamiska förbundet välkomnar förslaget om en placering av det islamiska centret vid Hagakyrkan.
– Det är ett bra område och det är bra för integrationen, säger Ali Hamad, imam.

Annons

Näringslivs- och planutskottet tycker att placeringen av ett islamiskt center intill Hagakyrkan, Stadshuset och förskolan Eken är en bra placering.

Det tycker även Islamiska förbundet i Borlänge - som vill köpa mark av kommunen för att uppföra centret.

Ali Hamad konstaterar att förbundet sagt ja till alla alternativ som presenterats under utredningens gång. Han ser flera fördelar med det senaste förslaget till placering och menar att den även är bra sett ur integrationssynpunkt.

– Det ligger bra till, är lätt att ta sig dit med kollektivtrafik och det är inga bostäder runt om. Det är också bra för integrationen att det inte ligger i ett område med många invandrare och flyktingar.

Islamiska förbundet har väntat länge på att kommunen ska komma fram till ett ställningstagande, om vilken mark som kommunen kan tänka sig att sälja för det planerade bygget. Ali Hamad vågar inte ta ut något i förskott - den här gången heller.

– Varje gång kommunen har kommit med ett alternativ och börjat diskutera och sagt att det ser bra ut, så har man kommit med ett nytt förslag och börjat om från början igen.

Nu verkar man kunna enas om ett förslag?

– Vi väntar på ett konkret beslut från Borlänge kommun för att kunna bygga det islamiska centret så fort som möjligt, säger Ali Hamad.

Efter att näringslivs- och planutskottet i måndags beslutat att gå vidare med förslaget ska kommunen nu hålla en så kallad planerarstuga. Kommunen ska där presentera förslaget och svara på frågor från allmänheten.

Mer läsning

Annons