Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av nya arenan

/
  • Innebandy ute. De flesta bollsport går att utöva på multisportarenan. Här testas innebandy.
  • I går var det stor invigning av multisportarenan i Jakobsgårdarna. Arenan fick samtidigt sitt namn, Jaxvallen. Det var klass 3 A i Nygårdsskolan som kom på namnet och för det belönades eleverna med 5 000 kronor.
  • Invigningstalare. Tunabyggens ordförande Olle Rigborn var en av flera talare när Jaxvallen, Jakobsgårdarnas multisportarena, invigdes i går.

Annons

Det var klass 3 A i Nygårdsskolan som kom på namnet och för det belönades eleverna med 5 000 kronor. 14 klasser i Nygårdsskolan och Jakobgårdsskolan hade deltagit i namntävlingen.

Jaxvallen är en satsning av Tunabyggen, Hyresgästföreningen, Fotbollsförbundet och Borlänge Energi som har kostat över en miljon kronor. Syftet är dels att göra utemiljön mer attraktiv, dels ge ungdomar möjlighet att idrotta.

Alla idrottsarenor är i dag så uppbokade att många ungdomar inte får chansen att hålla på med den sport de vill. Multisportarenan i Jakobsgårdarna går inte att boka så det är först till kvarnen och diskussion som gäller för ungdomarna.

I går testades konstgräsmattan av aktiva idrottskillar och tjejer och den visade sig fungera alldeles utmärkt för de flesta bollsporter, som till exempel innebandy, handboll, basket och fotboll.

Mats Bergström från Dalarnas fotbollsförbund var en av dem som deltog i invigningen och han var mycket imponerad av anläggningen.

- Hela området är ju inte bara väldigt ändamålsenligt, det är ju enormt vackert också, sade han och berättade att Jaxvallen är den 44:e multisportarenan som byggts i Sverige och den första norr om Mälardalen.

Målsättningen för fotbollsförbundet är att det ska byggas minst ytterligare 40 liknande anläggningar runt om i landet.

Tunabyggens ordförande Olle Rigborn berättar att idén att bygga en multisportarena i Jakobsgårdarna ursprungligen kom från två medarbetare på bostadsbolaget, Jan Olov Wahlgren och Lars Gunnar Andersson.

Det är alltså de två som alla unga i Jakobsgårdarna ska tacka för sin unika anläggning. Och så förstås de som gillade och tände på idén - och de som hjälpte till att betala.

Mer läsning

Annons