Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intervjuoffren kan bli reportrarnas arbetsgivare

/
  • Ökade chanser. Zolena Eriksson och Therese Sandmon är nöjda deltagare i LO-fackens radioprojekt. Båda är övertygade om att deras chanser till arbete ökat genom projektet.

Annons

När radio ger jobb, så heter ett ESF-projekt som startade i juni förra året och pågår till och med oktober i år. Det ägs av LO-fackeni Borlänge och medfinansieras av Borlänge kommun och arbetsförmedlingen.

Deltagarna i projektet besöker olika arbetsplatser för att intervjua chefer och anställda. Reportagen görs för Radio Laptop med sändningar fem dagar i veckan i närradion, Radio Borlänge 98,6 MHz.

- Vad det handlar om är att ungdomarna via sin mikrofon ska komma in på arbetsplatser och få tillfälle att presentera sig. Om de sedan söker arbete på företaget har de redan fått en kontakt där, berättade Per-Olov Knuts, projektledare för LO-fackens radioprojekt, då det på måndagen var öppet hus på Radio Laptops redaktion i ABF-huset.

- 16 arbetslösa är inne i projektet. Målsättningen är att 75 procent av deltagarna ska ha jobb eller sin studieinriktning klar efter projektet, fortsätter Per-Olov Knuts.

En av tankarna med projektet är att deltagarna genom att lära sig intervjuteknik för att kunna ge ett bra intryck, av självsäkerhet och självförtroende. Deltagarna ska också lära mer om miljöfrågor och jämställdhetsfrågor.

Genom sina intervjuer får projektdeltagarna kontakt med olika arbetsgivare, kontakter som kan bli värdefulla i framtiden. Om arbetsgivarna vill rekrytera når de ut till många genom reportagen i Radio Laptop.

- Det har varit roligt att arbeta med Radio Laptop, framhåller Zolena Eriksson som varit med i projektet sedan 18 januari.

- Får jag inget jobb blir jag kvar till 31 oktober, säger Zolena mest hoppas på att få arbete på café eller som kallskänka på restaurang.

- Jag hoppas på att få ett jobb och det är inredning och dekoration jag helst vill arbeta med, berättar Therese sandmon, deltagare i radioprojektet sedan 5 mars.

Zolena och Therese är båda övertygade att deras chanser till arbete ökat betydligt genom projektet.

Vad är då viktigast med LO-fackens radioprojekt?

- Viktigast av allt är att hjälpa till att skapa kontakter och att ge dem som kommer med i projektet ökat självförtroende, avslutar Per-Olov Knuts.

Mer läsning

Annons