Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inomhushall nummer ett för Brage

/

Annons

I vintras började den arenagrupp styrelsen utsett att titta på förutsättningarna för att utveckla anläggningen. Ett arbete som beräknas vara klart under våren eller försommaren.

- Vi måste få ungefär samma möjlighet som övriga lag, som vi har ambitionen att spela mot i elitfotbollen, säger Olle Rigborn, ordförande i arenagruppen.

Att bygga en inomhushall för fotboll är det som sätts främst och denna ska ha konstgräs. Det handlar inte om en fullstor hall, utan en träningshall ör vintersäsongen.

- Alla lag på den här breddgraden efterfrågar det, säger Rigborn.

Även i Kvarnsveden jobbas med att tillskapa en hall.

- Vi är så många lag i regionen att vi behöver 2-3 hallar. Vi konkurrerar inte med varandra om detta.

Rigborns förhoppning är att ett beslut ska kunna komma senare i år. Med byggstart så att hallen står klar under nästa säsong. Hallen ska också bidra till att hålla IK Brages kostnader nere.

- Är vi på andra ställen och tränar kostar varje minut pengar. Det är bättre att använda de pengarna i utvecklingen av vår egen klubb.

- Men det är många skär innan vi seglar båten till hamn. Vi jobbar intensivt med hallen och försöker räkna färdigt på den, och vi försöker att hitta finansieringen. Själv är jag väldigt optimistisk, säger Olle Rigborn.

Ett annat mål är att skapa tolv ungdomsbostäder.

- Det är de husen som ligger på tomten. Det bor fotbollsspelare i det röda huset. Det finns ett gult hus, som tidigare varit mjölkaffär. Det används som förråd och sådant. Långsiktigt ska också det byggas om till ungdomslägenheter.

- Vi satsar mycket på ungdomsfotbollen och vill ordna bra boenden åt dem. Men just nu koncentrerar vi oss till 100 procent på själva hallen. Nästa steg är lägenheter.

För fyra år sedan fanns en idé om en boendesatsning vid Domnarvsvallen. Med fyra bostadstorn i tio våningar. En idé som HSB ville vidareutveckla. Olle Rigborn var då vd för HSB Dalarna.

- Det här är inte längre aktuellt. Vid det tillfället fanns gott om pengar. Och det fanns människor som ville diskutera investeringen. Det gör det inte idag.

Det talas också om att lägga konstgräs på huvudarenan. Enligt Rigborn efterfrågas det av tränare och spelare. Det ska jobbas vidare med den frågan.

- Det förbättrar lagets möjligheter att utvecklas.

Mer läsning

Annons