Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga avtal klara med fastighetsägarna

Annons

De två största fastighetsägarna har nu i veckan gett muntligt klartecken till sina respektive delar i satsningen. De båda, Diös och Masmästaren. svarar tillsammans för drygt hälften av insatsen.

Kommunen behöver skriva avtal med cirka 30 berörda intressenter. Det handlar om alla ägare av affärs- och kontorslokaler inom ett avgränsat område i centrum. Vissa, som kyrkor, är undantagna. Ett avtalsförslag har tagits fram och ett intensivt arbete väntar under de kommande veckorna för att få alla nödvändiga underskrifter.

Det handlar om insatser från något 10 000-tals kronor upp till miljonklassen. Vad händer då om någon av de många fastighetsägarna inte vill bidra med sin del?

- Vi har en viss mental förberedelse på den frågan, säger kommundirektör Lars Ivarsson och menar att sådana ställningstaganden är osolidariska.

Uppstår den situationen får det enligt Ivarsson bli en diskussion bland övriga fastighetsägare, och kommunen. Hans-Gunnar Jonsson, tidigare näringslivschef, jobbar med kontakter med fastighetsägarna.

Han har träffat merparten, ett antal återstår att träffa. Jonsson säger att det överlag är positiva tongångar.Han är själv väldigt optimistisk om att finansieringsfrågan ska kunna ros i hamn.

27 mars ska finansutskottet ta beslut om att dra igång ombyggnaden. Då ska alla avtal vara klara. I början av april är det tänkt att busstrafiken läggs om, till Maxim.

- Ekonomiskt verkar allt vara under kontroll och kommunen har anslagna medel, säger Leif Olsén, projektledare.

Om det inte blir ett beslut i slutet av mars tappar hela projektet tempo och ombyggnaden lär inte hinna bli klar tills den nya kollektivtrafikplanen ska börja gälla, i slutet av oktober.

Mer läsning

Annons