Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande luciashow i vatten

/
  • I slutet av Borlänge simsällskaps luciashow släcktes även belysningen i bassängen. Att ha levande ljus som enda ljuskälla blev väldigt effektfullt. Runt lucian Frida Midér bjöd de duktiga simmarna på en fin tablå.
  • Den som varit med längst i simsällskapet får äran att utses till lucia, det kan vara en simmare eller en ledare. I år hette lucian Frida Midér.
  • Under Borlänge simsällskaps luciashow bjöds det först på spex och tokigheter.
  • Under spexdelen av showen var målet att hamna i vattnet på ett eller annat sätt. Många av plasken nådde långt upp i publiken.

Man kan inte annat än bli imponerad.
Borlänge simsällskap bjöd på en proffsig luciatablå i helgen.

Annons

De senaste veckorna har det blivit många sena träningar för simmarna i Borlänge simsällskap. I helgen var det dags att visa vad de har lärt sig i årets luciatablå.

Showen inleddes dock med det sedvanliga spexandet. Både gamla och nya simmare deltog i tokigheterna där målet var att hamna i vattnet på ett eller annat sätt.

Publiken fick också ta del av vattenleken då rejäla duschar nådde långt upp bland åhörarna när simmarna hoppade och skvättade hej vilt. För den som ville fanns det skydd att ta till i form av stora plastsäckar som var utlagda bland publiken.

Efter drygt en timmes tokerier där simmarna verkligen fick leva ut var det dags för en mer stillsam programpunkt. Belysningen i hallen släcktes så det blåskimrande ljuset från bassängen blev den enda ljuskällan.

Till Jussi Björlings italienska sång om Santa lucia kom lucian Frida Midér in i simhallen. Med sig hade hon ett gäng med tärnor som hade levande ljus i sina händer. In i hallen kom även tomtar och flera simmare med glitter i håret.

Tärnorna satte sig runt bassängkanten med sina ljus. Luciaföljet skred ner i vattnet och gjorde sedan olika formationer runt lucian. Ibland var simmarna små stjärnor som snurrade runt, en annan gång var de snöstjärnor som låg helt stilla och en gång bildade alla ett stort hjärta. Allt visades till toner av stämningsfull julmusik.

I slutet av showen släcktes även belysningen i bassängen. Tidigare hade bara tärnorna haft ljus i sina händer, men nu fick även simmarna bidra till stämningen som levande ljus medför.

Även med levande ljus och tomtebloss i händerna lyckades deltagarna simma och inta sina olika positioner i vattnet.

Med tanke på att ingen av deltagarna i luciatablån egentligen är konstsimmare så kan man inte bli annat än imponerad av framförandets höga nivå.

Lördagens luciashow var knökfull. I publiken fanns minst 400 personer.

Mer läsning

Annons