Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Immanuelgymnasiet startar 2008

/

Annons

Den kristna friskolan Immanuelskolan i Borlänge har idag 60 elever. Vid starten 2003 hade skolan 24 elever. Dessutom drivs sedan årsskiftet en förskoleavdelning med 13 barn.

Ansökan har nu sänts till Skolverket om att få starta en gymnasieskola från hösten 2008. Det handlar om de samhällsvetenskapliga- och naturvetenskapliga programmen. Båda med estetisk inriktning.

- Grundskolan är stabil, med ett bra klimat och studiemotiverade elever, säger rektor Kerstin Kerstell.

Tankarna på en gymnasieskola har funnits en längre tid, nu är tiden, enligt skolledningen, mogen för att förverkliga den tanken.

- Vi har en estetisk profil på grundskolan också. Vi kan samnyttja den estetiska utrustningen.

Skolverket väntas ta ett beslut om godkännande senare i år. Kerstin Kerstell konstaterar att det redan finns godkända program som ser ut som de Immanuelgymnasiet vill bedriva i Borlänge.

- De finns på ett par ställen i landet. Vi tror att det här passar i den estetiska staden Borlänge. Programmen kan också locka elever från annat håll.

Stiftelsen planerar för att gymnasiet från start ska ha 40 elever, 20 per program. Förskolan och skolan drivs av en stiftelse, som församlingen Immanuel i Östermalmskyrkan bildat. Stiftelsen Immanuel.

Skolan har en kristen profil. Dagen inleds med en gemensam samling, där man läser ett avsnitt ur Bibeln och läraren ber Gud välsigna dagen. Information ges om skoldagen. Den kristna profilen blir tydlig främst i ämnet kristendom. Stiftelsen ska även driva gymnasiet, om det förverkligas som planerat.

Mer läsning

Annons