Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idag avslöjas slutet

/
  • Inlåst. Den nya Harry Potterboken är i säkert förvar.

Annons

01.01 i natt var den officiella releasetiden för den sista boken om den unga trollkarlen Harry Potter, men ingen av bokhandlarna i Borlänge öppnade så tidigt.

- Eftersom vi ligger i ett köpcentrum så måste vi öppna klockan tio då köpcentrumet öppnar. Det blir för krångligt att öppna tidigare, säger Josefine Norén på Bokia.

Akademibokhandeln i stan öppnade inte heller på officiella releasetiden. Inte för den engelska boken som det nu är fråga om, men de kanske kommer öppna tidigare när den svenska versionen kommer ut senare i år.

Igår hade ingen av bokhandlarna packat upp boken eftersom det finns speciella bestämmelser om det. Den ska även hållas inlåst för att garantera att slutet inte avslöjas i förväg.

- De kan stämma en bokhandel på flera miljoner om man bryter mot restriktionerna, säger Josefine Norén.

Trots att boken som sagt är på engelska är det redan många som är intresserade. Bokia har ett 30-tal förhandsbokningar på boken och Akademibokhandeln 48 stycken. Och eftersom efterfrågan har varit så stor har bokhandlarna beställt hem extra böcker.

- Vi skulle få hem 100 stycken men jag beställde hem 30 till eftersom det var så många förbeställningar, säger Karin Taavo som tror att böckerna tar slut.

- Det tror jag, det är många som vill veta hur det går.

Hon har själv följt Harry Potter genom hans sex första år på Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom och är nyfiken på hur det kommer gå sista året men kommer vänta på den svenska upplagan.

- Jag har läst de andra på svenska så jag väntar till november. 21 november kommer den på svenska, säger Karin Taavo.

Mer läsning

Annons