Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultqvist hoppas på ministern

Annons

För några veckor sedan uppvaktade Dalabanans intresseförening infrastrukturminister Åsa Torstensson om investeringar på Dalabanan. Enligt vice ordförande Peter Hultqvist var det en positiv och konstruktiv uppvaktning.

- Dalabanan behöver kortsiktigt en upprustning på i storleksordningen 245 miljoner vilket skulle öppna för entimmestrafik och en restidförkortning. Men i Banverkets förslag till framtidsplan finns inte denna viktiga investering med. På längre sikt behövs en investering i storleksordningen 2.5 miljarder kronor, säger Hultqvist.

Som nu ställer en fråga i riksdagen till Torstensson. Han vill veta vilka åtgärder hon är beredd att vidta för att satsningen på Dalabanan ska bli av.

- Det här är ett sätt att börja markera upp. Jag var på ett möte i måndags, jag kände att det verkligen behöver markeras gentemot Banverkets region. Regionen har inte tydliggjort i sitt material att det här är huvudprioriteringen för oss, menar Hultqvist som säger att han haft bra samtal med Banverkets generaldirektör Per-Olof Granbom.

Mer läsning

Annons