Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt tempo i judohallen

/
  • Snabbhet och smidighet. Oavsett färg på bältet så kan alla träna olika judotekniker med varandra.
  • I Falun snöar det hjärtan! Foto: Bosse Ströman
  • Softade. Sebastian Kronqvist från Nacka judoklubb passade på att vila och läsa lite innan fredagskvällens sista träningspass.
  • Gillade lägret. Misse Sirola, Carolina Sirola, Carla Adriasola och Siet-Ling Law från Nacka judoklubb trivdes under lägerveckan i Borlänge. På kvällarna övernattade de på medhavda madrasser i judolokalen.
  • Samling på mattan. Koncentrerat lyssnar de unga judoeleverna på tränarens instruktioner. Lägret i Borlänge riktar sig till barn och ungdom i åldrarna 8-20 år samt vuxna.

Annons

Cirka 180 aktiva medverkade i årets judoläger i Borlänge som pågick under torsdag till söndag.

Det är åttonde året som Borlänge Judoklubb är arrangörer och föreningar från hela Dalarna och Sverige fanns representerade, bland annat Stockholm, Gävle, Sundsvall, Östersund, Nacka och Gävle.

På fredagskvällen var det full rusch i klubbens nya lokaler. På några luftmadrasser låg ett kompisgäng från Nacka judoklubb och snackade. De flesta av dem har varit med på lägret i Borlänge flera gånger förut.

- Det är så kul, man får känna nytt folk och träna mycket, säger Misse Sirola.

Som så många andra på lägret sov tjejgänget i judolokalen på nätterna. Något som de tyckte fungera bra.

Några madrasser bort hade Sebastian Kronqvist krupit in i sin blå sovsäck och laddat upp med en tjock Kalla-Anka-pocket. Han samlade krafterna för lördagskvällen då arrangörerna bokat äventyrsbadet Aqua Nova.

- Det ska faktiskt bli roligast, säger han.

För det var inte bara träning inplanerat på lägerschemat. Tid för att umgås och göra andra roliga saker fanns också, bland annat hade deltagarna varit och klättrat i KFUM-hallen.

I den stora träningshallen bredvid hördes kraftiga dunsar och hejarrop. På en av de stora gröna judomattorna hade proffstränaren Wolfgang Biedron från Sundsvall samlat ett stort gäng barn och ungdomar med varierande färger på sina bälten.

- Det är otroligt lyxigt att få hit Wolfgang. Han är ett stort namn inom judon. Och vi har flera av Sveriges bästa tränare på plats faktiskt berättar Peter Nyvall från hemmaklubben.

Tempot var högt när judotjejerna och judokillarna fick träna olika kast och falltekniker.

- Det är bra, kom igen! En gång till, peppade Wolfgang Biedron.

EMMA DAHLIN
/praktikant

Mer läsning

Annons