Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittade tolk åt Algeriet- men laget dök aldrig upp

/
  • Väntade in i det sista. Janne Bergman och hans kollegor väntade på att det algeriska handbollslaget skulle dyka upp, men de kom aldrig. Nu är det bara två flicklag kvar i turneringen, båda från Borlänge handbollsklubb.  Foto: Micke Gustafsson

Annons

I tisdags ringde en man till Borlänge Tidnings redaktion och erbjöd sig att hjälpa till som tolk åt det algeriska flicklaget. Dalecarlias spansktalande tolk Benno Iglesias Lind ringde upp honom och i onsdags stod den algeriska tolken redo att ta emot tjejerna på Sportfältet. Men de dök aldrig upp. Inte hörde de av sig för att lämna återbud heller.

- Vi vet faktiskt inte varför de inte kom. Men vi spekulerar i att de kan ha åkt hem. Så det är ju lite snopet och tråkigt, säger Janne Bergman, som är handbollssansvarig under cupen.

Han förklarar att det algeriska handbollslaget deltog i Partille cup i Göteborg förra veckan, men att de inte spelade sin sista match på grund av att de lämnade "walk over".

Janne Bergman och hans kollegor har ringt och faxat till Algeriet sedan oktober förra året, men responsen har varit dålig. Så sent som i förra veckan ringde de upp det algeriska lagets ledare och frågade när de skulle komma till Borlänge. De svarade att de skulle komma på måndagen. Men inget lag dök upp, varken i måndags, tisdag eller onsdags.

- Vi hoppades ju naturligtvis in i det sista, men det var nästan för bra för att vara sant från början, att vi skulle få hit ett lag ända från Algeriet, säger Janne Bergman.

Nu är det alltså bara två flicklag kvar i handbollsturneringen, därför möts de direkt i final på lördag. Så nu återstår att se vilket av lagen från Borlänge handbollsklubb som tar hem segern...

Mer läsning

Annons