Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hennes hem krossades under skräcknatten

/
  • Under natten till annandagen föll en stor tall rakt över det hörn av husvagnen där Britt-Marie Brunn låg och sov. I dag är Britt-Maries bostadssituation ett stort frågetecken.
  • Dramatiken var stor under stormnatten. Räddningstjänsten fick tillkallas för att få ut Britt-Marie Brunn ur den totalt demolerade husvagnen. Ett äventyr hon fortfarande lider av.

– Jag måste ha ett nytt boende, men en husvagn sätter jag aldrig mer min fot i.
Det säger Britt-Marie Brunn som natten till annandag jul fick sin husvagn krossad av ett fallande träd och själv undkom med blotta förskräckelsen.

Annons

I drygt fem år har Britt-Marie Brunn haft sin bostad förlagd till en husvagn vid Mellsta camping. Ända till annandag jul vill säga. Stormovädret gjorde då att en stor tall föll rakt ned över hennes husvagn och krossade den fullständigt. Britt-Marie låg och sov i vagnen när det hände och bara decimetrar gjorde att hon själv undkom utan allvarligare fysiska skador.

Men spåren efter den skräckfyllda stormnatten bär hon med sig inombords.

– Förutom att jag har fruktansvärt ont i kroppen och behöver hjälp med i princip allt så kommer jag aldrig mer att sätta min fot i en husvagn. Jag vågar helt enkelt inte. Det räcker med att det blåser utomhus för att jag ska börja skaka, berättar hon.

Men den stora frågan för Britt-Marie är hur hon nu ska lösa sitt boende. Sedan olyckan inträffade han hon bott hon sin dotter i Sandviken. Något hon av förklarliga skäl inte kan göra hur länge som helst.

– Jag står i bostadskö både i Borlänge och Sandviken, men det kan ju dröja länge innan jag får en lägenhet den vägen. Jag hade hoppats att få bo i en av stugorna uppe vid Mellsta medan jag letar nytt fast boende. Men där skulle jag bara få bo i två-tre nätter, säger Britt-Marie som tycker att campingen kunnat ställa upp lite mer för henne med tanke på situationen.

– Man ordnar inte ett nytt boende på några dagar, det förstår väl alla. Trots att jag bott i Mellsta i fem år och alltid betalat hyran punktligt kunde man tydligen inte hjälpa mig mer. Det är ju inte mitt fel att ett av campingens träd förstört min husvagn, säger hon besviket.

Tur i oturen är dock att hennes försäkringsbolag agerat snabbt i ersättningsfrågan.

– En eloge till Dalarnas Försäkringsbolag och deras handläggare. De har varit väldigt snabba och har redan beslutat ersätta mig för vagnen som var fullförsäkrad. Dock innebär det en självrisk på 18 000 kronor för min del och jag frågar mig vem som egentligen har ansvaret för träden på campingområdet. Vi är flera campinggäster som under flera år påtalat riskerna med dessa träd utan att något har hänt.

En annan som Britt-Marie vill ge en ordentlig björnkram för all hjälp efter olycksnatten är campinggrannen Ove Engman som var den förste på plats efter olyckan.

– Utan honom hade jag aldrig överlevt. Dessutom har han varit oerhört hjälpsam på olika sätt även efter olyckan. En stor ros till Ove, säger Britt-Marie med undertryck.

– Däremot hoppas jag Borlänge kommun och Mellsta camping lär sig något av detta. Jag har aldrig klagat förut, men nu tycker jag faktiskt man kunde ställa upp lite bättre än vad man gjort.

Mer läsning

Annons