Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hej då julen!

/
  • Cirka 350 barn och vuxna samlades i går för den traditionella och populära julgransplundringen på Stora Björn som har arrangerats i minst 20 år.
  • Femårige Alvin Olsson-Lind var en hejare på att trolla. Helt plötsligt hade han trollat bort Mr Udds trollstav. Vart tog den vägen?
  • Tre små
  • Inga Maspers i Borlänge är både mormor och farmor. I går tog hon med fyra av barnbarnen på julgransplundring på Stora Björn. Lovisa, Teodor, David och Adela Holst passade på att fika och vila benen i pausen.

"Hej tummen upp och ända upp i taket", sjöng lekledarna från Stora Tuna folkdansgille.
Och så skulle man kunna summera fredagens julgransplundring på Galaxen. För att det var en lyckad tillställning vittnade det ständigt fullsmockade dansgolvet om.

Annons

Barnens julfest på Stora Björn är en riktig tradition och har arrangerats i minst 20 år.

– Det är cirka 350 personer här, vilket är jätteroligt, säger nöjeschef Efva Hult som passade på att skicka en hälsning till den trogna lekledaren Birgit Robertsson som i år inte kunde medverka.

I stället höll medlemmar från Stora Tuna folkdansgille i lekarna kring granen. Och tempot var högt från allra första stund.

De finklädda barnen fick hoppa som små grodor och leka smutsgrisar och spargrisar. De gick på marknad uti Nora och hälsade på vännen Lotta i Fiskaregränd.

– Jag tyckte alla var lika bra, säger David Holst när han fick frågan vilken låt som var roligast att dansa till.

– Man säger hejdå till julen, förklarade Adela Holst som passade på att vila benen och fika i pausen.

Plötsligt släppte alla barn bulle och festis och rusade fram till scenen.

Där stod trollkarlen Mr Udd i färgglad väst och trixade.

– Har någon sett min trollstav? frågade han publiken.

Inte vore det väl någon riktigt julgransplundring utan tomte? Så innan det var dags att gå hem och vila de små dansfötterna dök den populäre mannen upp och delade ut godispåsar till alla barnen.

Festen arrangerades av Stora Björn tillsammans med bland annat ABF och LO-facken.

Mer läsning

Annons