Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har hjälpt så gott vi kan"

– Vi har försökt att hjälpa, men tyvärr är stugorna redan uthyrda på längre tid.
Det säger Lars-Göran Ljungdahl i Kvarnsvedens IK som har driftsansvaret för Mellsta camping.

Annons

Sedan förra året är det Kvarnsvedens IK som genom ett avtal med kommunen är ansvariga för driften av Mellsta camping. Från deras sida var man efter annandagens storm tidigt i kontakt med Britt-Marie Brunn och erbjöd henne boende i en av de stugor som finns på området.

– Tyvärr kunde vi bara erbjuda boende där i tre-fyra nätter då samtliga stugor sedan är uthyrda till ett företag under två månaders tid. I det läget är det inte mycket mer vi kan göra. Vi är ju heller ingen vanlig hyresvärd utan bara en campingplats. I det här fallet kanske det sociala får träda in och ordna en bostad, men det har kvinnan avvisat. Jag menar att vi trots allt har försökt att hjälpa till så gott vi kan, förklarar Lars-Göran Ljungdahl, Kvarnsvedens IK.

Sven-Olov Zetterström, utredare vid kommunens fritidsförvaltning, beklagar också han det inträffade.

– Verkligen. Jag förstår att kvinnan inte vill vistas i en husvagn igen efter en sådan skräckupplevelse. När det gäller själva ansvarsfrågan är det givetvis svårare. Det här handlar om ett fullt friskt träd som blåst omkull och sådant är omöjligt att förutse. Stormen fällde ju dessutom stora mängder träd runt om i Borlänge så det är ju heller ingen isolerad företeelse, men den eventuella ansvarsfrågan är väl antagligen en sak som försäkringsbolaget får utreda, förklarar Zetterström.

Mer läsning

Annons