Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldråttan till Nima Daryamad

Annons

Nima Daryamadj är årets vinnare av Guldråttan. Priset delas ut av Djurens Rätt, Sveriges största djurrättsorganisation, till någon som utmärkt sig djurrättsligt under året som gått, under förbundets riksstämma i Borlänge mottog han priset under stående ovationer.

- Att endast fem kolumner har gett upphov till sådan uppskattning och uppmärksamhet visar hur lite vegodebatten syns i svensk media, säger Nima Daryamadj.

Han är frilansjournalist, krönikör, grafisk formgivare, föreläsare och debattör. Han föddes i Iran 1975 men lämnade landet på grund av Iran-Irak-kriget och kom till Sverige 1987.

Han är känd för den breda allmänheten först som vass krönikör på Stockholm City och sedan 2006 på Aftonbladet. Han skriver om brännbara ämnen som djurrätt, religion, mat och miljö.

Motiveringen till priset är följande: "Med träffande och ofta humoristiska krönikor blottlägger Nima det ihåliga försvaret av djurutnyttjandet. Knappast någon av Aftonbladets eller Stockholm Citys läsare har kunnat undgå kärnbudskapet: vad du lägger på tallriken är en fråga om liv och död - och ditt val gör skillnad. Djuren behöver fler försvarare som Nima!"

Mer läsning

Annons