Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldklubban hägrar för Romme Alpins ordförande – "Styrelsearbete blir allt viktigare"

Hans Nyström, ordförande för Romme Alpin AB, är nominerad som Dalarnas kandidat till Guldklubban Sverige.

Annons

Det är en utmärkelse som går till någon som visar ett gott exempel på hur ordföranderollen har utövats i praktiken och delas ut av SEB, Deloitte och Styrelseakademien.

På bilden syns Anders Björkman,  Styrelseakademien Dalarna, Hans Larsson, SEB, Hans Nyström, ordförande Romme Alpin samt Bo Funcke, Romme Alpin.Foto: Privat

Tillsammans med ägarfamiljen Funcke har Hans Nyström under många år varit med och utvecklat Romme Alpin.

I dag är det en av landets mest framgångsrika skidanläggningar, med över 300 000 skidåkardagar på en säsong, med 25 helårsanställda och drygt 500 säsongsanställda.

"Styrelsearbete blir allt viktigare även i ägarledda företag och det kan många gånger vara helt avgörande för att fatta rätt beslut och infria framtidsvisioner", säger grundaren och delägaren Bo Funcke, i ett pressmeddelande.

"Hans Nyströms ledarstil präglas av lågmäld saklighet, klokskap och en förmåga att se helheter som har skapat respekt och förtroende i både styrelse och ledning", fortsätter Bo Funcke.

Hans Nyström uppskattar att styrelsearbete uppskattas.

"Extra roligt att den fantastiska utveckling som Romme Alpin har åstadkommit uppmärksammas. Det externa perspektivet är viktigt för att få in nya idéer och ifrågasätta ”gamla sanningar”, säger Hans Nyström.

Den 4 december koras vinnaren av Guldklubban vid en ceremoni i Stockholm.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons