Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gropen" kan bli behandlingshem

/
  • Ove Raskopp, tidigare rektor för nu nedlagda friskolan Sebor i Borlänge, JO-anmäler Skolverket. Foto: Stina Rapp.

Annons

I Sisyphos ingår idag de tre behandlingshemmen Älvnäsgården, Boberg och Ällingen som finns i och kring Borlänge. Till verksamheten hör också en stuga i norska fjällen och en stuga i norra Roslagen.

Nu planeras en utökning av verksamheten - med en fjärde enhet i Borlänge. Sisyphos har köpt det gamla kommunalkontoret i Stora Tuna, dit administrationen har flyttats. Nu har man även förvärvat "Gropen" av Svenska kyrkan. Planen är att ansöka om ett tillstånd för att där kunna bedriva behandlingshemsverksamhet. En utökning, som i så fall innebär nya jobb.

- Vi hoppas att vi ska kunna anställa ytterligare 13 personer i behandlingsverksamheten, säger Stina Kårström, administrativ chef och vice vårdchef.

För att detta ska kunna genomföras behövs klartecken från socialnämnden och från länsstyrelsen. Ansökan om tillstånd har ännu inte inlämnats, så inga beslut är tagna.

Sisyphos erbjuder en vårdkedja för barn och ungdomar i åldern mellan 9-21 år med djupa "tidiga" störningar. Ett 60-tal personer är idag fast anställda och dessutom finns ett 30-tal som är visstidsanställda. Personalstyrkan kan alltså komma att utökas betydligt.

Den verksamhet som Svenska kyrkan bedrivit i "Gropen" har flyttats till andra lokaler. Kyrkan krymper fastighetsbeståndet.

Mer läsning

Annons