Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goldrush medger att Kens uppträdde var olämpligt

Annons

Arrangemanget Goldrush Jam 2007 var i flera avseenden ett lyckat arramgemang, men det är möjligt att komma ifrån hio hop-artisten Kens uppträdande. Det medger Ronnie Thelin, som ä ordförande för Goldrush.

- Ken får väl stå till svars själv för vad han har sagt. Hade vi vetat att han skulle uppträda på det här sättet skulle vi inte ha bokat honom, åtminstone inte jag, säger Ronnie Thelin.

Han framhåller dock att det är vanligt förekommande bland hip hop-artister att uppträda på det här sättet.

- Jag försvarar inte det han säger, men det är hyfsat vanligt bland hip hop-artister att vara missnöjda med politiker och poliser i synnerhet. Har man en dålig erfarenhet av något så talar man inte gott om det och har ju dåliga erarenheter av polisen.

- En del av det han sade var olämpligt, det är inget han ska dra upp för en sådan här publik. Jag hade inte trott att han skulle uppträda på det här viset. Det var klumpiga uttalanden, han hade kunnat uttrycka sig på annat vis.

På samma gång tycker Ronnie Thelin att Ken har fått utstå oförtjänt hård kritik genom åren.

- Det är väldigt lätt att sparka på någon som redan ligger ner.

Utöver det Ken slängde ur sig anser Ronnie Thelin att Ken är en bra artist.

- Han når inte längre ut till de stora massorna. Idag är han en renodlad underground hip hop-artist. Vi får se om han når ut till dem igen när han släpper sin nya skiva, säger Ronnie Thelin.

Mer läsning

Annons