Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Global IT-jätte har etablerat sig

/

IT- och konsultföretaget Altran har etablerat sig i Borlänge.
– Det har gått helt enligt plan, säger regionchef Peter Hellström.
Han hoppas på kraftig expansion under 2012.

Annons

I somras flyttade företaget in i lokalerna i Teknikdalen. En viktig anledning till etableringen i Borlänge är företagets ramavtal med Trafikverket.

I Sverige har Altran kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlstad och numera även i Borlänge. Företaget grundades av två ingenjörer i Frankrike 1982.

– Vi är en global spelare med 18 000 specialister runt om i världen och med stora och välkända kunder, berättar Peter Hellström.

Och nämner några projekt företaget finns med i runt om i världen. Utvecklandet av ett flygplan som ska flyga jorden runt drivet av solenergi är ett sådant. Hellström säger att man brinner för teknik i framkant.

Företaget är inte enbart inriktat på stora kunder, utan även mindre. I Borlänge jobbar sju personer, Hittills. Rekrytering av fler pågår.

– Verksamheten har utvecklats bra och kontoret bar sig självt efter någon månad. Vi har hittat uppdrag hos de kunder vi vill finnas hos. Det blir ett spännande 2012. Borlänge är en intressant utgångspunkt för att träffa kundunderlaget i regionen. Det är en spännande koncentration av företag här.

Peter Hellströms förhoppning är en kraftig tillväxt under det kommande året och 30 anställda vid nästa årsskifte ser han som rimligt.

– Det hänger på att vi hittar rätt personer. Vi växer generellt över hela marknaden.

Enligt Hellström handlar det om ett personligt företag med en platt organisation - trots sin storlek och närvaro i 20-talet länder.

– Vi har en god anda i hela företaget och det är så vi ska fortsätta att bygga.

Mer läsning

Annons