Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glasbitar försenar nya planer

/

Annons

Tunabro håller på att anläggas två nya gräsplaner mellan ishallen och järnvägen. Sedan glasbitar och keramik hittats i matjorden som körts dit står det klart att planerna inte kommer att kunna användas i år.

De försenas.

- Vi ska diskutera hur vi ska gå vidare. Vi håller på att titta på hur vi ska hantera det, det vet vi inte än, säger Nils Persson, IF Tunabros ordförande, och konstaterar att man kan tvingas hyra in sig på andra planer under hösten.

Förhoppningen har varit att gräsfröna redan skulle ha varit ute i jorden och att planerna skulle kunna användas senare i år. Men med glas i jorden blir det problem för klubben. Nils Persson säger att man inte kan riskera att några unga spelare får en glasbit i benet:

- Det skulle inte vara kul.

Inom kort ska nya diskussioner ske med företaget som levererat matjorden.

- De säger att det här är sådant som kan hända om man tar matjord som inte är tillverkad. Det sägs att en del av jorden ska vara härifrån från början, men det tror jag inte stämmer.

- Det har varit jordbruksmark, säger Nils Persson som tvivlar på att den då skulle ha innehållit så mycket glasbitar.

Han säger att klubben nu närmast ska försöka komma fram till en uppgörelse med företaget, som samarbetet fungerat bra med. Även om det inte finns något skriftligt avtal med en tidplan.

- Men det finns moraliska förpliktelser. Förhoppningen har varit att vi skulle ha sått och fått tillträde till planerna under hösten. Nu blir det tidigast nästa år.

Mer läsning

Annons