Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädje och stort allvarnär unga åkare tävlade

/
  • Malte, 5 år, tävlar för Domnarvets GoIF,. En mycket ung åkare som satsar helhjärtat på sin sport. Mycket roligt har han också!
  • För Allie Johansson, 9 år,  är skidor, främst längdåkning, favoritsporten. Allie kunde notera framgångar då hon  på lördagen tävlade för Sellnäs IF.
  • Ett stort intresse  för tvådagarstävlingen Bergebo skiweekend. Det kunde tävlingsledaren Jonas Lång rapportera om på lördagen. Tävlingarna genomfördes i helgen för andra året.

En angelägenhet för hela familjen. Det var det under veckohelgen då flera hundra unga, en del mycket unga, skidåkare tävlade i Bergebo. Tvådagarstävlingen Bergebo skiweekend präglades av såväl glädje som stort allvar.

Annons

– Det är andra året vi kör den här tävlingen och intresset är verkligen stort, berättade på lördagen tävlingsledaren Jonas Lång som kunde rapportera om deltagare från en rad distrikt i landet. De lokala förmågorna fick möta åkare från bland annat Halland i ädel tävlan.

Under lördagen var det 320 deltagare som tävlade i de olika klasserna. På söndagen var det 360 unga åkare som kämpade i spår och backe .

- I Kalle Anka Cup är det också distriktsfinal för Dalarna, säger Jonas Lång.

Paret Eva Andersson och Ola Nilsson hejade under lördagen fram fyra av Domnarvets GoIF:s åkare. Det var barnen Malte, 5 år, Molly, 7 år, Mattias 8 år och Max, 12 år som tävlade i de yngsta klasserna.

– Skidor har inte varit min sport, men det är väldigt roligt att vara med när de tävlar, förklarar Eva Andersson vars sport varit fotboll för Brage och Borlänge FK.

Inte heller pappa Ola har någon bakgrund som tävlingsåkare. Men visst var det spännande, till och med riktigt spännande, denna soliga tävlingsdag med de egna favoriter ute i spåret.

–Jag åkte lite när jag var yngre, men någon skidkarriär blev det inte, upplyste en annan skidförälder, Torbjörn Johansson, på lördagen. En mycket stolt förälder till Allie Johansson, 9 år och tävlande för Sellnäs IF.

Allie hade då placerat sig tvåa i kvartsfinalen i sin klass och var därmed klar för semifinal.

Mer läsning

Annons