Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada miner på Dala Airport

/

Annons

Direktflygs vd Tezz Tordsdotter Ohlsson säger att bolaget förhoppningsvis startar en ny linje till Helsingfors, från kommande höst. Idag går det att flyga reguljärt till Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo från Dala Airport. Utbudet kan öka.

- Vi tittar på det, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson och ser det stora utbudet av linjer från Helsingfors till Asien som attraktivt.

Under lördagens "öppet hus" gjordes 19 rundturer över Borlänge, alla var fullsatta, över 360 personer flög. Intresset är så stort att det kommande sommar blir minst fyra kvällar med rundflyg. Då handlar det om en något längre rutt, med Dalhalla utanför Rättvik som nordligaste utpost. I samband med detta planeras även en kurs för flygrädda.

Igår var det glada miner på Dala Airport. Efter helgens "öppet hus", som lockade 2 500 besökare, delades priser ut till vinnarna i tipstävlingen. Leif Stenius vinner en resa till Turkiet för två, Rune Hemmingsson till Oslo och Inger Hemmingsson till Arlanda.

- Vi har redan bokat en resa till Turkiet. Det var skoj, säger vinnare Stenius som nu får planera för två Turkiet-resor i sommar.

Många av de 417 tävlande hade alla rätt i tipstävlingen, utslagsfrågan om den genomsnittliga bränsleförbrukningen Borlänge-Göteborg fick avgöra. Ingen hade prickat 449 liter, men Leif Stenius och Rune Hemmingsson hade båda 450, lotten fick avgöra.

Mer läsning

Annons