Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt tryck på Biopalatset

/
  • Systrarna Denisia (sju år) och Ofelija Vuori (nio år) var tillsammans med mamma Kajsa på Biopalatset i Borlänge för andra dagen i rad. Den här gången för att se barntillåtna
  • Sjuttonåriga duon Adam Montén och Adam Eriksson tycker att det är en lämplig sysselsättning att gå på bio när vädret är grått och regnigt.

Statistiken säger att Borlänge numera är den stad i Dalarna som har flest biobesökare. Men stämmer den bilden överens med verkligheten? Tidningen tog sig till Biopalatset för att söka svar på frågan. Väl där möttes vi av långa, ringlande köer.

Annons

Tidningen begav sig till Biopalatset i Borlänge strax före 18 på tisdagkvällen. Flertalet filmer så som "The Stig-Helmer story", "Sherlock Holmes 2" och "The Girl with the Dragon Tattoo" skulle då strax inledas. Köerna var långa när vi kom genom entrén.

– När jag var liten åkte vi alltid till Falun. Nu har Borlänges bio blivit mycket bättre. Därför slipper vi åka till Falun, säger sjuttonårige Marcus Eriksson.

Tillsammans med jämnåriga kompisarna Adam Montén och Adam Eriksson skulle han se den andra filmatiseringen av sir Arthur Conan Doyles klassiska romanserie om Sherlock Holmes och Doktor Watson.

– När det är så dåligt väder kan vi lika gärna gå på bio. Det går varken att åka skidor eller skridskor nu, säger Adam Montén.

Platschefen på Biopalatset Johan Rockner håller med om att det är extra höga besöksantal i dessa tider kring jul och nyår.

– Det är alltid så här av någon underlig anledning. Oavset vilken film vi kör blir salongerna alltid smockade kring jul och nyår. Många bolag slåss om att få slänga upp en film just den här tiden, säger Rockner.

På bion fanns även en hel del barnfamiljer. Systrarna Denisia och Ofelija Vuori var tillsammans med mamma Kajsa på bio för andra dagen i rad.

– I går såg vi "Alvin och gänget". I dag ska vi se "Stig Helmer". Annars brukar vi inte gå så ofta men vi fick biobiljetter i julklapp, säger Ofelija.

Mamma Kajsa tycker att julen är en bra tid för bio.

– Det kommer många nya filmer vid jul. Sedan är det lika bra att passa på när släkten är hemma, säger Kajsa Vuori, innan familjen skyndar sig i väg för att hinna i tid till filmen.

Mer läsning

Annons