Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på Sportfältet

/
  • Liza Sundberg klappar om sin stora stjärna , 11-årige Kristall. Bakom finns påläggshästen Palisa. Foto: Markus Josefsson
  • Första matchen. Daniel Berglund från Borlänge United kämpar med att ta av motståndaren bollen.

Annons

Att spelarna hade roligt på Sportfältet gick inte att ta miste på. Tjejer och killar, långa som korta i olika åldrar kämpade febrilt för att bemästra motståndarna. 31 lag från Norrköping i söder till Sandviken i norr hade samlats för att göra upp på sex fotbollsplaner. Hela 65 matcher spelades under dagen. Arrangörer var Borlänge United och de var också det enda dalalaget som deltog. Det var första gången som serien anordnades i Borlänge.

- Och det är ju något stort för oss eftersom vi aldrig har gjort det här. Det är spännande, sa Jan Eriksson, en av arrangörerna.

Varje lag spelade fyra matcher á två gånger 15 minuter. Borlänge United fick en riktigt bra start på dagen då de spöade Djurgården med 3-1 i första matchen.

- Det är jättekul att spela, sa Erika Norgren efter vinsten och tillade att det roligaste med fotboll är att man får göra mål ibland.

Liksom förra året kommer Borlänge United även att vara med på Dalecarlia Cup i år.

- Det blev succé förra året, det var enormt med folk som kom och tittade på oss, berättar Jan Eriksson.

Till hösten väntar fler seriematcher för laget, i Eskilstuna. Och om det går riktigt bra kanske de tar sig upp en division, till tvåan. Jan Eriksson berättar att fotboll för funktionshindrade också är stort i övriga Europa, så det finns möjlighet för Borlängelaget att göra succé utanför Sveriges gränser.

- Om motståndarlagen törs ...

Mer läsning

Annons