Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmäktige besökte Ria-stugan

/
  • – Vi vill ha råd med en anställd som kan gå ute på stan efter att vi har stängt, säger Birgitta Ekström, Ria-stugans föreståndare.

Kommunfullmäktige besökte Ria-stugan i onsdags, för att diskutera verksamhetens behov av ett ökat bidrag inför 2012.
– Vi vill ha råd med en anställd som kan gå ute på stan efter att vi har stängt, säger Birgitta Ekström, Ria-stugans föreståndare.

Annons

På onsdagskvällen besökte fyra representanter från kommunfullmäktige Ria-stugan, som hade bjudit in till öppet hus. Syftet med inbjudan var att visa verksamheten för fullmäktige och berätta varför Ria-stugan har begärt 100 000 kronor mer i bidrag inför 2012.

Föreståndaren Birgitta Ekström anser att pengarna behövs för att verksamheten ska ha råd med en projektanställd under fyra månader, från maj till september nästa år.

– Han eller hon ska gå runt på stan och umgås med människorna på eftermiddagen. Affärerna på stan tycker att det blir stökigt när Ria har stängt för dagen, så vi ser ett behov av att ha en anställd ute även efter stängningstid, säger hon.

Birgitta Ekström vill även att Ria-stugan ska ha råd med större satsningar under Peace & Love. Hon vill ha fler volontärer som kan hålla till vid campingen på natten när musiken har tystnat.

– Det är då det brukar uppstå incidenter, och då vill vi finnas på plats. Ria vill ge Borlänge vad Borlänge behöver. Jag är förtröstansfull, säger hon.

Bruno Blomquist (FP) var en av ledamöterna från kommunfullmäktige som besökte Ria-stugan på onsdagen. Han tycker att verksamhetens öppna hus var informerande.

– Vi diskuterade alkoholens vedermödor och hur vi bättre ska kunna komma till rätta med det. Vi är för stödjandet och utvecklingen av Rias verksamhet, säger han.

Huruvida Ria-stugan kommer att få ett ökat bidrag till nästa år vill Bruno Blomqvist inte tala närmare om, men framhåller att kommunens politiker tänker i positiva banor. Kommunfullmäktige fattar beslut om föreningsbidragen i januari.

Mer läsning

Annons