Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på fotbollsplanen

/
  • Stjärnor på plan. – Jag är bäst på att göra mål, ropar Fredrik Ekberg och sparkar bollen över mållinjen. Kompisen Jonas Hermansson gillar också att spela fotboll, men är i stundens hetta upptagen med att vara tidningsstjärna.
  • Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix
  • Trimmar musklerna. Det räcker inte med bollsinne om man vill bli riktigt bra, man måste vara stark också. Fredrik Ekberg har fattat galoppen.
  • Foto: Mikael Hellsten

Annons

Årets fotbollsskolor har dragit igång och på Maservallen, där Forssa BK håller hus, är det full fart. Killar och tjejer mellan 6-16 år ägnar veckan åt att utveckla såväl fötter som kompiskrets.

På sidan av planen hejar fyra pigga killar på varandra när de gör armhävningar. De utgör en speciell grupp för funktionshindrade och älskar allihop att lira boll:

- Vi är ju fyra, det blir jämna lag, ropar Jonas Hermansson och får med sig kompisarna till match.?

Ovanför fotbollsspelarna håller solen håller på att besegra regnmolnen. I ett av de stora målen hoppar 18 killar upp för att hindra den nittonde från att göra mål, och vid det andra håller tjejgruppen på med en skottävling.

- Vi är tjejerna och killarna för sig, berättar Elsa Drake som snart fyller 12. Det är bra, för killarna är jobbiga!

En av de yngsta i gänget är åttaåriga Sanna Andersson, som är med i fotbollsskolan för första gången och tycker att det är jättekul.

Lär ni er någonting då?

- Jaaa, ropar alla tjejerna i kör.

Mer läsning

Annons