Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för agility och hästsport

/
  • Bystugeföreningen har fått fram en del enklare redskap för agility, men hoppas kunna investera i fler redskap med tiden.
  • Lindantjejerna Sanna Gustafsson och Johanna Södersten har fått närmre till en ridbana. Än så länge finns inga hinder för hästarna men det hoppas föreningen kunna investera i längre fram.
  • Emma Hermansson, Johanna Södersten och systrarna Linnea och Sanna Gustafsson red på banan innan det blev hundarnas tur att komma in.
  • Husse Kerstin Gunnarsson coachar Bellman som älskade sällskapet av många hundar. Tisdagkvällarna kommer att vara öronmärkta för hundarna.
  • Johanna och Sebastian Roth hade det fint med den hembakade jordgubbstårtan.
  • Barbro Ridderström höll koll på hundarna Daisy, Belle och Bellman och hamnade mitt i ett pusskalas.
  • Emma Hermansson och hennes mamma hoppas att sponsorer ska kunna bidra till hinder på ridbanan.

Både hästar, hundar och Lindanbor verkade stortrivas när Lindans bystugeförening invigde en kombinerad rid- och agilitybana. Tanken är att banan ska skapa liv och trivsel i byn och för detta har föreningen fått ett EU-bidrag på 126 000 kronor.

Annons

Hundarna sprang som tokiga, hästarna uppträdde elegant och Lindanborna åt tårta i gräset. Det är den ungefärliga bilden av invigningen av den kombinerade rid- och agilitybanan i Lindan på tisdagskvällen. Och så klipptes det ett band förstås - även om banan varit i bruk en månad. På platsen fanns tidigare en hockeyplan som knappt användes, så därför verkade de flesta eniga i att banan är ett lyft för byn.

– Det här blir en samlingsplats i byn, sade Johanna Roth som åt tårta med sonen Sebastian.

I gräset en bit bort satt Barbro Ridderström.

– Jag har både hästar och hundar så den här banan kommer jag att använda mycket, sade hon.

Nu planeras både dressyr- och agiltykurser på platsen och föreningen väntar på intresseanmälningar för dessa.

I Lindan och byarna runtomkring finns mycket hästar. Vid en snabb beräkning kom några deltagare fram till att det måste finnas ungefär 40 hästar.

– Det här är jätteroligt för nu kan vi få hit tränare. Annars måste vi åka till Övre Svärdsjö och det är ungefär en och en halv mil bort, sade Johanna Södersten som satt ovanpå hästen Corall.

Bystugeföreningens sekreterare var så klart glad under invigningen och förklarade satsningen:

– Vi ville göra något för ungdomarna här ute, sade sekreterare Katarina Jernberg.

Mer läsning

Annons